TENTANG

June 17, 2017 Fa Zahirah 0 Comments

Auroma Scents (since 2016) ialah satu jenama produk homemade balm/balsam diperbuat daripada bahan-bahan natural dan organik tanpa bahan-bahan kimia, pengawet, pewarna dan pewangi tiruan. Bahan-bahan natural yang digunakan adalah seperti Beeswax, Pure Sheabutter/Cocoa Butter, Organic Carrier oil (sweet almond oil, coconut oil, grapeseed oil,vegi oil) dan bahan utama didalam balsam ini ialah Therapeutic Grade Essential Oils. (100%  minyak pati semulajadi dari tumbuh-tumbuhan) dan dijual pada harga yang berpatutan.

Setiap produk/balsam Auroma Scents menggunakan bahan-bahan natural dan organik tanpa pewarna & pewangi tiruan, tidak panas dan tidak merbahaya dan sesuai digunakan oleh setiap lapisan umur bermula dari newborn hingga dewasa. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi dengan gabungan organik essential oils mampu memberi kebaikan dan manfaat juga sebagai terapi alternatif kepada masalah kesihatan dan membantu mengurangkan simptom-simptom kepada masalah kesihatan seperti batuk,selsema,demam dan menenangkan anak-anak yang kerap tantrum dan hyperaktif kerana bau-bau essential oil yang wangi & menenangkan. 

Kami percaya dan yakin dengan menjual produk yang bebas bahan kimia untuk kegunaan harian akan membuatkan lebih ramai ibu bapa lebih yakin  tanpa perlu risau lagi untuk digunakan pada anak-anak.

Auroma Scents mengeluarkan 10 variasi balsam dimana 7 daripadanya adalah dikhaskan untuk bayi dan kanak-kanak manakala selebihnya adalah kegunaan orang dewasa.

Bedtime Balm *newborn, kanak-kanak & dewasa*
Chesty Chest Rub *newborn, kanak-kanak & dewasa*
Wobbles Time Balm *newborn, kanak-kanak & dewasa*
Itchy Bug Bite Balm *newborn, kanak-kanak & dewasa*
Bliss Balm *newborn, kanak-kanak & dewasa*
Bodyguard Balm *newborn, kanak-kanak & dewasa*
Baby Balm *newborn, kanak-kanak & dewasa*

Muscle Relaxant Balm *Dewasa*

Selain dari variasi balm, Auroma scents juga mempunyai produk skin care iaitu Marhaini Beauty Serum yang diblend menggunakan campuran essential oil & 7 jenis carrier oil yang memberi manfaat dan kebaikan pada kulit wajah.

Antara kebaikan & kelebihan Marhaini Beauty Serum:
1) Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi tanpa bahan-bahan terlarang/chemical yang merbahaya dan selamat untuk kulit

2) Mengunakan 7 jenis carrier oil antaranya : 
VCO, Grapeseed Oil, Sweet almond oil, Olive oil dan beberapa lagi carrier oil yang baik untuk kulit.

3) Menggunakan pati minyak  semulajadi (essential oil) dari 7 jenis bunga seperti : Lavender,Ylang-ylang,Geranium, Jasmine, Roman Chamomile, Rose, dan beberapa gabungan essential oil yang membantu untuk :

 ♡ Warna kulit wajah jadi sekata
♡ pori-pori mengecil
♡ Kulit Kurang berminyak
♡ lingkaran hitam bawah mata berkurang
♡ Kulit wajah jadi smooth & moist
♡ Menaikan seri wajah & aura si pemakai

Bukan setakan balm & beauty serum, anda boleh dapatkan pelbagai oil blend (cough,sinus,calming,focus oil blend) yang akan diblend  mengikut permintaan dan keperluan pelanggan. 

InsyaAllah Auroma Scents akan keluarkan rangkaian "Lip Treatment" untuk mereka yang mempunyai masalah bibir kering & pucat serta beberapa variasi balm & oil blend yang lain.

Happy Baby | Happy Mommy
100%  Natural | Organic | Homemade

Farah Zahirah
Founder Auroma Scents
011-1018 1916 (whatsapp only)

0 comments: